امام جمعه سیرجان با توجه به اهمیت شعار سال 1401 بر پیشرفت در این مسیر تأکید کرد و گفت: در این راستا ارتباط دانشگاهها با صنعت مهم است.
از تفاهمنامه حل مسئله با گلگهر تا خنثیسازی تحریم با تولید
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا از سیرجان، علی یعقوبیپور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد سیرجان با همراهی تعدادی از مدیران، اعضای هیئت رئیسه و هیئت علمی این دانشگاه با حجتالاسلام سیدمحمود حسینی امام جمعه سیرجان دیدار کردند.
استادان دانشگاه گامهای مؤثری برای تحقق شعار سال ۱۴۰۱ بردارند
امام جمعه سیرجان در این دیدار با تأکید بر موضوع تولید در شرایط تحریمهای ظالمانه استکبار جهانی علیه ایران اسلامی اظهار کرد: تولید اهمیت ویژهای بهخصوص در شرایط تحریم دارد و در این راستا مقام معظم رهبری خنثیسازی تحریمها را مرتبط با تولید عنوان کردند.
حسینی اضافه کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی در سال جدید کنار تولید، موضوع دانشبنیان را اضافه کردند، تولید دانشبنیانی بر مبنای دانش و دانستن که اگر نباشد تولید کیفیتی نداشته و برای صادرات هم قابلیتی ندارد؛ بنابراین شعار امسال اهمیت ویژهای دارد و پیشرفتها بر این اساس باید بیشتر شود، در این راستا موضوع مهم ارتباط دانشگاهها با صنعت است.
وی با بیان اینکه نخبگان سیرجانی باید شناسایی شوند و با تشکیل اتاق فکر از دانش آنان استفاده شود، عنوان کرد: سالهای گذشته، حین بازدید از یک کارخانه قطعهای را نشان دادند که ساخت نیروهای بومی شهرستان سیرجان و از نظر کیفیت و کارایی از مدل مشابه آلمانی بالاتر و قویتر بود.
ماه مبارک رمضان فرصت خوبی برای خودسازی است
امام جمعه سیرجان بیان کرد: بنابراین استعدادها باید شناسایی، نیازشان برطرف و امکانات مهیا شود، دراینصورت نیازی به واردات نخواهد بود.
حسینی با بیان اینکه ماه مبارک رمضان فرصت خوبی برای خودسازی است، افزود: امیدوارم از این ماه و شبهای قدر نهایت استفاده را ببریم، همچنین در حوزه تولید پیشرفتهایی حاصل شود موجب عزت ما و ذلت دشمنان است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد سیرجان هم در این نشست بیان کرد: براساس دستور رئیسجمهور از ۱۴ فروردین کلاسهای دانشگاه آزاد اسلامی سیرجان با توجه به آمادگیهای قبلی تشکیل شد و در این تاریخ ۱۷۷ کلاس بهصورت حضوری برگزار شد و همچنان تداوم دارد.
از تفاهمنامه حل مسئلهای با گلگهر تا خنثیسازی تحریم با تولید
علی یعقوبیپور در بخش دیگری از سخنان خود به شعار سال ۱۴۰۱ اشاره کرد و یادآور شد: دانشگاه آزاد اسلامی موضوع دانشبنیان را از دو سال قبل آغاز کرده و برای اینکه بتوانیم فعالیتهای دانشبنیان را در قالب مقررات و ضوابط انجام دهیم، با پیگیری مجوز سرای نوآوری فولاد را اخذ کردیم.
وی تشریح کرد: سراهای نوآوری در شهرستانها حکم پارکهای علم و فناوری را دارند؛ چراکه در شهرستانها امکان داشتن شعبه وجود ندارد و مجلس شورای اسلامی مصوب کرد که دانشگاهها مجوز سرای نوآوری اخذ کنند تا بتوانند از مقررات مربوط به پارکهای علم و فناوری بهرهمند شوند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد سیرجان بیان کرد: امروزه تقریباً ۳۳ هسته و واحد فناور و شرکت فعال در سرای نوآوری داریم که فعالیت ارزشمندی برای رفع مشکلات صنعت انجام دادهاند و به سمت یک دانشگاه جوار صنعت و حل مسئله حرکت کردهایم.
یعقوبیپور توضیح داد: هرچند سالهاست دیوار بیاعتمادی بین صنعت و دانشگاه به وجود آمده بود، اما در سیرجان با توجه به محیطی که ایجاد شده، خصوصاً در حوزه مدیریت صنعتی نگاهها بر دریافت خدمات از شهرستان سیرجان است.
بیش از ۲۰ درصد اعضای هیئت علمی با صنعت در ارتباط هستند
وی تبیین کرد: تفاهمنامه جامع و کاملی را با شرکت معدنی و صنعتی گلگهر به مدت سه سال منعقد کردیم که در راستای این تفاهمنامه بسیاری از فعالیتهای مربوط به تبدیلشدن به یک دانشگاه حل مسئله را خواهیم داشت.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد سیرجان افزود: دانشجویان این دانشگاه برای اینکه با محیط کار آشنا شوند و مدرک ملاک نباشد، در طرح پویش کارآفرینی از ترم ۲ یا ۳ بهصورت کارآموزی کنار دروس نظری در محیط کار نیز قرار میگیرند و بهمدت ۲۴۰ ساعت در محیط واقعی کار فرابگیرند و استاد آن درس همان مدیری است که در صنعت حضور دارد.
یعقوبیپور با بیان اینکه نزدیک بیش از ۲۰ درصد اعضای هیئت علمی با صنعت در ارتباط هستند، متذکر شد: این عدد در سال ۱۳۹۶ نزدیک صفر بوده و این یک امید روشن است که باید در راستای فرمایش مقام معظم رهبری باشد؛ چراکه جهان در رقابت است.
وی افزود: امروزه تولیدی حرف اول را میزند و کشوری توسعه یافته است که باید ۶۰ درصد درآمدهای آن مبتنی بر علم و دانش باشد، امیدواریم با فرمایش رهبر معظم انقلاب اسلامی و نامگذاری سال جدید و مأموریتی که به دانشگاهها داده شده، حرکتی در این زمینه انجام شود.