«دامپزشکی سیرجان» در مورد بروز بیماری تب کریمه کنگو و راههای انتقال و پیشگیری از آن هشدار جدی داد.
به گزارش آوای سیرجان به نقل از روابط عمومی «دامپزشکی سیرجان»؛ در مورد بروز بیماری تب کریمه کنگو و راههای انتقال و پیشگیری از آن هشدار جدی داد.
محمد رضا صادقی پور؛ رئیس شبکه دامپزشکی سیرجان در خصوص این بیماری گفت: بیماری ویروسی تب خونریزیدهنده کریمه کنگو از مهمترین بیماریهای قابل انتقال از حیوان به انسان است که اساسا از طریق گزش کنه هیالوما و تماس با خون و ترشحات دام آلوده و همچنین انسان بیمار قابل انتقال است.
او ادامهداد: مقاومت ویروس در برابر گرما کم است و در دمای ۵۶ درجه سانتیگراد به مدت ۳۰ دقیقه از بین میرود؛ بنابراین پختن گوشت و پاستوریزه کردن شیر باعث از بین رفتن ویروس میشود. اسیدیشدن گوشت پس از چند ساعت از ذبح دام باعث از بین رفتن ویروس میشود؛ بنابراین در کشتارگاههای صنعتی، لاشه دام به مدت ۲۴ ساعت در دمای ۴ درجه سلسیوس نگهداری میشود؛ تا ویروس از بین برود.
صادقیپور افزود: با توجه به افزایش فعالیت کنهها در فصول بهار و تابستان، آلودگی دامها بالا میرود و خطر گسترش و انتقال بیماری وجود دارد؛ که رعایت موارد بهداشتی ذیل جهت پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو باید مورد توجه قرار گیرد:
۱. خودداری از له کردن کنه با دست یا روی بدن دام، رعایت اصول ایمنی کار به منظور جلوگیری از بروز خراش پوستی و تماس آن با ترشحات دامی.
۲. کنترل تردد غیرمجاز دام، انجام سمپاشیهای ادواری دام و جایگاه، جمعآوری کود و فضولات دامی و خارج کردن از دامداری از جمله مواردی است که باید مد نظر قرار گیرد.
۳. توصیه میشود افراد از مصرف جگر خام و نیمپخته خودداری نمایند و موارد بهداشتی همچون استفاده از دستکش و ماسک هنگام تماس، ذبح دام و خرد کردن گوشت را رعایت کنند.
۴. نگهداری گوشت به مدت ۲۴ ساعت و جگر به مدت ۴۸ ساعت در دمای ۴ درجه سانتیگراد در یخچال، از دیگر راهکارهای پیشگیری از ابتلاء به تب کریمه کنگو به شمار میرود. با رعایت نکات بهداشتی، این بیماری به سهولت قابل پیشگیری است.
۵. از خرید و مصرف گوشت دامهایی که به طریق غیر قانونی وقاچاق وارد کشور می شوند و یا به صورت غیربهداشتی خارج از کشتارگاه ذبح وعرضه می گردند؛ خودداری کنید.