05 آذر 1403 ساعت 05:35

تازه های خبری:

بنا به گفته دکتر محمد موقری معاون درمان دانشکده علوم پزشکی سیرجان دو نفر در این شهرستان به تب کریمه کنگو مبتلا شده اند که یک نفر از آنها درمان و ترخیص و دیگری نیز تحت درمان قرار دارد و حال عمومی وی خوب است.

به گزارش ایسنا، با توجه به آندمیک بودن ایران از نظر تب کریمه کنگو، طغیان این بیماری ممکن است در هر زمان اتفاق افتد. به نظر می رسد با شناسایی یک مورد دیگر از این بیماری در استان کرمان، احتمال طغیان بیماری دور از انتظار نباشد.

حال "محمد موقری" معاون درمان دانشکده علوم پزشکی سیرجان با اعلام خبر ابتلای دو نفر در این منطقه، به ایسنا می گوید: خوشبختانه این افراد به موقع به پزشک مراجعه و تحت درمان قرار گرفته اند، گفتنی است تعدادی با علایم مشابه به مراکز درمانی مراجعه کرده اند که آزمایش یا علائم بالینی آنها منفی بوده است.

از سوی دیگر سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان از ابتلای شش نفر به تب کریمه گنگو در استان خبر داد و در ادامه به خبرنگار ایسنا گفت: دو نفر در جیرفت و در شهرهای کرمان، بم، رفسنجان و سیرجان یک نفر به تب کریمه کنگو مبتلا شده اند.

از نظر دکتر سعید صحبتی تا ظهر ششم تیرماه فقط ابتلای یک نفر در شهرستان سیرجان مورد تایید قرار گرفته و دیگری هنوز مورد تایید قطعی قرار نگرفته است.

صحبتی با بیان این مطلب که همه افراد مبتلا به تب کریمه کنگو در استان کرمان بهبود یافته اند و فوتی در این خصوص نداشته ایم، در ادامه در پاسخ به این سوال که چند درصد احتمال فوت فرد مبتلا وجود دارد؟ اظهار کرد: تا امروز در کشور 34 نفر به این بیماری مبتلا شده اند که دو نفر آنها متاسفانه جان باخته اند.

به گزارش ایسنا، تب کریمه کنگو یک بیماری ویروسی است که نوعی کنه سخت، هم مخزن و هم ناقل آن است. این ویروس می‌تواند بسیاری از حیوانات اهلی و وحشی را مبتلا کند. انسان هم در صورت تماس با حیوان مبتلا یا کنه آلوده به ویروس ممکن است مبتلا شود. این ویروس بیشتر حیوانات را مبتلا می کند، اما موارد تک گیر یا اپیدمی انسانی هم می‌تواند اتفاق بیفتد. پرندگان به جز شترمرغ در مقابل این ویروس مقاوم هستند. تماس با فرد مبتلا هم می‌تواند باعث بیماری شود.

شیوع بیماری بیشتر در فصل گرم سال همزمان با فصل فعالیت کنه است. علائم بیماری در انسان شامل؛ سردرد، تب شدید، کمردرد و درد مفاصل و عضلات، دل درد، اسهال، استفراغ، قرمزی چشم و سرخی گونه، خونریزی (مثلا بصورت نقطه‌های ریز مثل سر سوزن یا خونریزی‌های وسیعتر یا خون دماغ)، یرقان است.

علائم بیماری یک تا سه روز بعد از نیش کنه آلوده یا پنج تا شش روز بعد از تماس با حیوان آلوده ایجاد می‌شود. بعد از چند روز بیماری وارد مرحله خونریزی می‌شود. خونریزی خطر اصلی برای بیمار است و موارد منجر به مرگ اکثرا به دلیل خونریزی‌های شدید داخلی است. مرگ و میر بر اثر بیماری زیاد است و به 30 درصد می‌رسد.

You have no rights to post comments

پر بازدیدترین اخبار

آخرین خبرها

مطالب مرتبط


تمامی حقوق برای پایگاه خبری آوای سیرجان محفوظ است. استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Template Design:Dima Group