فرماندار سیرجان از احداث بزرگترین شهرک گلخانهای کشور خبر داد.
به گزارش آوای سیرجان، علی یعقوبی در دیدار نوروزی با رییس و کارکنان شبکه دامپزشکی شهرستان از احداث بزرگترین شهرک گلخانهای کشور با مشارکت شرکتهای منطقه گل گهر خبر دادو گفت :ایجاد زیرساختهای لازم برای توسعه شهرکهای گلخانهای و دامپروری صنعتی در اولویت برنامههای شهرستان قرار دارد.
وی افزود:با هدف توسعه بخش کشاورزی، اشتغالزایی، کشت یکپارچه خوراک دام از جمله تولید علوفه هیدروپونیک، کاهش هزینهها و بالابردن تولید؛ احداث بزرگترین شهرک گلخانهای کشور را با کمک شرکتهای منطقه گل گهر در دستور کار داریم.
وی تصریح کرد:در صورت رفع برخی از مشکلات در راه اندازی این پروژه عظیم، احداث شهرک دامپروری صنعتی و تخصصی نیز در مجاورت این پروژه پیش بینی شده است.
فرماندار سیرجان با بیان اینکه راه نجات دامداری در شهرستانهایی همچون سیرجان گذر از دامداری سنتی و حرکت به سمت دامداریهای صنعتی میباشد، افزود: در اثر انباشتهشدن مشکلات ریز و کلان سیستم دامداری سنتی طی چند دهه گذشته، بازده اقتصادی گله داری کاهش یافته و در اغلب خانوارهای عشایری و روستایی نیز اشتیاق و انگیزه ادامه این حرفه کم رنگ شده است.
وی تصریح کرد:برای حفظ بخش مولد دام و دامپروری چارهای جز تغییر روشهای دامپروری از سنتی به صنعتی و اصلاح مدیریت پرورش دام و افزایش بهره وری نداریم که امسال باید با حمایت سرمایه گذاران هر چه سریعتر در این مسیر قرار گیریم.
علی یعقوبی پور در بخش دیگری از مشکلات بازار گوشت و گرانی آن را مرتبط با عملکرد کشتارگاه و عدم وجود یک میدان دام واحد در شهرستان دانست و گفت: کشتارگاه سیرجان نیازمند یک ساماندهی جدی در روند کشتار و همچنین حذف فرآیندهای اضافی و هزینه آفرین در قیمت تمام شده است.
معاون استاندار و فرماندار سیرجان با اشاره به اینکه احداث میدان عرضه دام در شهرستان فرصتی برای کوتاه شدن دست واسطهها است، بیان داشت:کنترل و نظارت یکی از مهمترین راههای مقابله با اثرات ناشی از عرضه غیرقانونی دام زنده و کنترل بیماریها است و در این راستا میدان عرضه دام نقش مهمی در کنترل ورود و خروج دام به شهرستان و مقابله با قاچاق دام و جلوگیری از کشتار غیربهداشتی خواهد داشت.
محمد رضا صادقی رییس شبکه دامپزشکی سیرجان در این دیدار به نقش دامپزشکی درپیشبرد اهداف و بهداشت و امنیت غذایی جامعه و مبارزه با بیماریهای دامی و مشترک و همچنین لزوم مدیریت و توجه بیشتر بر مباحث بهداشت عمومی و امنیت غذایی فرآوردههای خام با منشا دامی اشاره کرد و جایگاه دامپزشکی را در تامین سلامت و امنیت غذایی بسیار مهم عنوان کرد.